DA1 loopt tegen eerste competitienederlaag op
Zondag 2 oktober 2011 speelden de DA1 van Teisterbanders tegen koploper Hoeve Vooruit DA1 in St. Isidorushoeve. Het werd een historische dag, met voor Teisterbanders een wrange nasmaak. Voor het eerst sinds het bestaan van de Teisterbanders dames wisten ze in een competitiewedstrijd niet te scoren en het was de eerste competitienederlaag sinds 24 oktober 2010. Hoeve Vooruit won met 1-0 en verstevigde de koppositie.

Hoeve Vooruit DA1 – Teisterbanders DA1 1-0 (0-0)
De vijfde competitiewedstrijd van Teisterbanders dames 1 was uit tegen koploper Hoeve Vooruit uit St. Isidorushoeve. In deze wedstrijd tegen de koploper konden we zien waar we stonden. Doordat de organisatie bij beide ploegen heel goed stond, speelde deze wedstrijd zich grotendeels af op het middenveld waarbij Hoeve Vooruit iets meer balbezit had maar Teisterbanders de gevaarlijkste kansen kreeg. Verder  dan schoten vanaf de 16 meter kwam Teisterbanders echter\ niet. De eerste helft eindigde dus zoals die begonnen was met een 0-0.

De tweede helft had Teisterbanders het beter onder controle, maar mede door de blessure van Jonne Vermeulen, konden we eigenlijk geen druk meer vooruit geven en speelde ook deze helft zich veelal af op het middenveld. Heel zelden kwam Teisterbanders gevaarlijk door en ook Hoeve Vooruit deed. Beide verdedigingen stonden goed en gaven eigenlijk niets meer weg. Door de goede leiding van de scheidsrechter ging het 75 minuten goed echter vanaf dat moment drukte de beste man nog wel even de stempel op de wedstrijd. Een discutabele vrije trap, een speelster ging op de bal staan en kreeg een vrije trap op twintig meter afstand van ons doel mee en Tessa Jansen kreeg tot ieders verbazing hiervoor zelfs een gele kaart.  Voor ons heel raar maar het had gevolgen. De bal kwam op de lat en de rebound kon de spits van Hoeve Vooruit inkoppen, 1-0. Na dit doelpunt gingen we 1:1 spelen met alle risico van dien. Een cornerbal van Susanne Monhemius werd bij de tweede
paal net niet goed geraakt door Menal Chemlal anders hadden we nog een punt overgehouden, want ook de kans die Hoeve Vooruit kreeg uit een counter wist men niet te maken. Zo verloren we voetballend gezien wel verdiend alleen de manier waarop was wel minder, want verliezen door middel van een actie is niet erg, maar een onterechte vrije trap is wel vervelend. We zullen hier mee verder moeten. Ondanks de nederlaag hebben we de tweede plaats vast kunnen houden door de andere gunstige uitslagen.