DA1 knokt zich naar punt
Zondag 9 oktober 2011 ontvingen de Teisterbanders DA1 dames de dames van Rood Zwart uit Delden. Volgens insiders misschien wel de beste ploeg uit de tweede klasse. De bezoekers stonden diverse malen op voorsprong, maar Teisterbanders knokte zich steeds terug en pakte uiteindelijk een punt, 3-3.

Teisterbanders DA1 - Rood Zwart DA1 1-1 (3-3)
Deze wedstrijd was van belang voor wie de koploper zou kunnen blijven volgen, volgens de insiders was dit de grote favoriet. De eerste tienminuten was het aftasten van de tegenstander en gebeurde er eigenlijk niet veel, maar daarna nam Rood Zwart het heft in handen. Deze tegenstander combineerde goed en wanneer het nodig was schuwde men ook het kontakt niet zonder over de schreef te gaan. In de tiende minuut moest Astrid Hooykaas al redding brengen op een schot uit de counter hiervan schoot
Jonne Vermeulen een assist van Marijke van der Weerd net over. In de 25e minuut gingen we drie maal te snel in op de bal en de linkerspits liep zo drie personen voorbij. Heel ongelukkig kwam de bal voor alwaar de snel teruggekomen Ingrid Helmin de bal via de scheenbeschermer het eigen doel inliep, 0-1. Vanaf dat moment had Rood Zwart het betere van het spel, maar wist Teisterbanders in de 45e minuut de gelijkmaker te produceren via een schot van Van der Weerd, 1-1. De rust werd bereikt met deze stand mede doordat Rood Zwart heel slordig met hun kansen omsprong
.
De tweede helft, zeker in het begin, was Teisterbanders niet bij de les en kwam de tegenstander op 1-2 in de 50e minuut. Via de rug van Tessa Jansen was het een makkie voor de meegelopen rechterspits om de bal te scoren. In de 55e minuut had men de wedstrijd op slot kunnen gooien. Een buitenspelval van Teisterbanders klopte niet en de voorzet van rechts kon door de spits vrijstaand ingeschoten worden, echter ze miste het doel. Wanneer de tegenstander de kansen niet benut dan moeten wij het maar doen. Het was Melanie Pesch die na een assist van Vermeulen de 2-2 aan liet tekenen in de 60e minuut. In de 65e minuut maakte de scheidsrechter zijn enige fout door niet te fluiten voor een handsbal van Rood Zwart, echter Teisterbanders ging
appeleren maar Rood Zwart niet en de spits schoot de bal in de goal, 2-3. Voor de derde keer moesten we achter de achterstand aan en namen alle risico en gingen 1 op 1 spelen. Dit resulteerde in de 3-3 door Pesch door wederom goed terugleggen van Vermeulen. Meteen hierna gingen we consolideren zodat we het punt thuis zouden houden. We kregen zelfs nog een vrije trap echter de keepster wist de bal tegen te houden. Het zou ook te veel van het goede zijn geweest wanneer Teisterbanders had gewonnen, voor de beide ploegen was het weekend goed, want alle andere concurrenten speelden gelijk, alleen Longa ´30 profiteerde en steeg naar de tweede plaats.