Dames naderen koploper
Zondag 30 oktober 2011 ontving Teisterbanders DA1 de dames van De Zweef uit Nijverdal. De bezoekers stonden ook in de top vijf en het werd een echte wedstrijd. Kansen voor beide ploegen en af en toe kon de een de ander de wil opleggen. Teisterbanders won met 2-0 en omdat de koploper verloor, nadert Teisterbanders Hoeve Vooruit tot op twee punten.

De achtste wedstrijd was tegen middenmoter De Zweef, wetende dat Teisterbanders thuis niet de beste wedstrijden heeft gespeeld, zou dit wel eens een lastige wedstrijd kunnen worden. Het begin van Teisterbanders was heel erg scherp en al binnen een  minuut kon Robin Zuidema alleen op de keeper afgaan. Deze wist de bal te stoppen. Het spel speelde zich veelal op het middenveld af en De Zweef kreeg eigenlijk geen echte goede kansen. In de 13e minuut kwam Melanie Pesch weer eens door, maar haar schot was een prooi voor de keeper. 

Foto: Teisterbanders DA1 - De Zweef DA1
Robin Zuidema stuit op de keeper.

De gasten probeerden het een keer van afstand, maar keeper Astrid Hooykaas pakte de bal klemvast. Teisterbanders kwam steeds iets gevaarlijker door dan De Zweef. Na een half uur moest de keeper van De Zweef wederom in actie komen bij een schot van Pesch. In de 35e minuut kwam De Zweef er gevaarlijk uit, maar de bal verdween net naast het doel. In de eerst volgende actie haalde Marijke van der Weerd uit, maar de lat redde De Zweef.

Foto: Teisterbanders DA1 - De Zweef DA1
Marijke van der Weerd heeft uitgehaald, maar de bal zal tegen de lat belanden.

Een terugspeelbal van de bezoekers leidde de 1-0 in. Pesch was attent, onderschepte de bal en omspeelde de keeper, 1-0.

Foto: Teisterbanders DA1 - De Zweef DA1
Melanie Pesch heeft de 1-0 gescoord en ook Roos van Gent, Sharona Schimmel en Van der Weerd zijn er blij mee.

Op slag van rust werd Van der Weerd ingespeeld en speelde Pesch aan. De spits glipte tussen enkele verdedigers door en schoot de bal in de verre hoek, 2-0.

Foto: Teisterbanders DA1 - De Zweef DA1
Pesch legt aan...

Foto: Teisterbanders DA1 - De Zweef DA1
... en de bal verdwijnt in het doel.

Foto: Teisterbanders DA1 - De Zweef DA1
En wie lopen er weer voorop om dit te vieren. U kent ze reeds.

De tweede helft had Teisterbanders het af moeten maken. Pesch werd binnen tien minuten alleen voor de keeper gezet, maar de bal verdween naast het doel.

Foto: Teisterbanders DA1 - De Zweef DA1
Pesch krijgt een goede kans, maar de bal zal naast gaan.

Vijf minuten later gaf Pesch goed voor en kon Sharona Schimmel nog net de punt van de schoen tegen de bal zetten. De keeper redde met de voeten. 

Foto: Teisterbanders DA1 - De Zweef DA1
Sharona Schimmel krijgt nog net de punt van de schoen tegen de bal, maar de keeper redde met de voeten.

Het schot dat volgde van Van der Weerd werd door de keeper gepakt. Na het missen van deze kansen kwam De Zweef steeds meer in het spel en verschillende hachelijke momenten voor het doel van Teisterbanders waren het resultaat. Teisterbanders kwam er nog maar heel moeizaam uit. De spitsen van De Zweef waren niet scherp genoeg. Of de bal verdween naast, kwam op de lat (63e min.), of een verdediger (68e min. Ingrid Helmink) kon er nog een voet tussen zetten. Keeper Hooykaas redde twee keer goed. Teisterbanders kwam ongeschonden het offensief van De Zweef te boven. In de 87e minuut kreeg Pesch wederom een mogelijkheid echter haar kracht was weg op het allerlaatste moment. Een schot van De Zweef in het zijnet was hun laatste daad van gevaar en de laatste kans van Teisterbanders ging er ook niet in. Bij een scrimmage voor het doel na een vrije trap van Van der Weerd, leek Susanne Monhemius de bal in te koppen. Er lag een kluwe van spelers op de grond en de scheidsrechter floot af. 

Foto: Teisterbanders DA1 - De Zweef DA1
Spitsuur voor het doel van De Zweef, maar het zou geen doelpunt opleveren.

Zo werd de eindstand bereikt met 2-0. Voor Teisterbanders het had meer kunnen worden maar ook wanneer De Zweef iets scherper was geweest had het ook anders kunnen lopen. Een sportieve wedstrijd met bij vlagen van twee zijden goed voetbal en een hele goede scheidsrechter.

Terug naar Teisterbanders.