DA1 maakt vrije val op de ranglijst
Zondag 13 november 2011 ontvingen de Teisterbanders DA1 dames de dames van Longa'30 uit Lichtenvoorde. Na een 0-2 achterstand, toonden de Teisterbanders karakter door zich naar een 3-2 voorsprong te knokken. In de slotfase was er echter geen houden aan het slotoffensief van de bezoekers die met 3-5 wonnen.

De plichtplegingen vooraf.

Teisterbanders zit op het moment even in een mindere periode. Ook vandaag kwam men te kort tegen Longa '30. Het begin was niet goed. Al na vijf minuten keek Teisterbanders tegen een achterstand aan. De bal werd langs keeper Marije van Tuil gestift en geblokt. Een andere aanvaller was attent en schoot alsnog raak, 0-1. Hierna tot het eerste halve uur kreeg Teisterbanders een aantal mogelijkheden, Een schot van Sharona Schimmel werd door de keepster onschadelijk gemaakt. Een bal van Jonne Vermeulen ging naast en ook Melanie Pesch kreeg haar kans niet op doel.

Wanneer je niet scoort, dan doet de tegenstander dat en in de 38e minuut werd een fout bij ons direkt afgestraft. Van Tuil redde hierna nog uitstekend op een hard schot in de korte hoek. Met 0-2 leken de ploegen de rust in te gaan. Echter net voor de rust speelde Pesch Vermeulen  vrij en die benutte deze mogelijkheid, 1-2.

Jonne Vermeulen mikt de bal bekeken langs de keeper en scoort, 1-2.

De tweede helft speelde Teisterbanders weer in de vaste formatie, waarbij vooral Monique van Rooijen de gevaarlijke midmid voor haar rekening nam. Teisterbanders kreeg de overhand en in de 55e minuut kreeg Teisterbanders een strafschop na een overtreding op Vermeulen. Bij het ontnemen van deze scoringskans liet de scheidsrechter de rode kaart achterwege. Susanne Monhemius wist met deze mogelijkheid wel raad, 2-2.

Susanne Monhemius klaar voor de strafschop.

Monhemius heeft  de stand op 2-2 gebracht.

Longa had ook een strafschop moeten krijgen toen een aanvaller aan de arm werd getrokken, maar ook nu was het kennelijk mistig voor de ogen van de scheidsrechter en floot hij niet. Hij zag wel meer dingen, van beide ploegen, over het hoofd.

Teisterbanders speelde de tweede helft wel beter en wist zelfs op 3-2 te komen. Een actie van Pesch over rechts en bracht de bal voor. Vermeulen kon nog net haar punt van haar voet tegen de bal aan zetten en verraste zo de tegenstander, 3-2.

Vermeulen heeft nog net de punt van haar schoen tegen de bal gekregen die richting het doel rolt...

... en over de doellijn gaat, 3-2.

Teisterbanders eindelijk op voorsprong.

Vanaf de 75e minuut ging Longa '30 risico nemen en 1:1 spelen, dit leverde snel hachelijke situaties op bij Teisterbanders in de verdediging. Het werd snel 3-3 toen Teisterbanders na een spelhervatting knullig de bal verspeelde. Direkt vanaf de aftrap ging Teisterbanders weer vooruit en ging Pesch door. Voor het doel stond de debuterende MB! speelster Sanne Rekveld te wachten om te scoren, maar nu ging  Pesch voor haar eigen kans en kwam de bal bij de keeper terecht. In de omschakeling ging het heel snel en de ruimte die Teisterbanders gaf aan Longa '30 werd goed benut  Voor men het wist was het 3-4 na een fraaie solo waarbij Teisterbanders niet ingreep. Met nog tien minuten te spelen kon het wel alle kanten op maar wederom een omschakeling werd Teisterbanders fataal en Longa speelde het heel goed uit, 3-5. Na een inworp werd er kinderlijk aan de buitenkant verdedigd en dat werd hard afgestraft. Het laatste woord was aan Marijke van der Weerd, maar haar schot werd gestopt door de keeper. Van Tuil redde nog uitstekend door een intikker van dichtbij onschadelijk te maken. Er zat misschien wel meer in voor Teisterbanders maar de overwinning was, voetballend gezien, terecht..