Dames pikken de draad goed op
Zondag 26 februari 2012 ontvingen de Teisterbanders DA1 dames de dames van D.V.C.'26 DA1 uit Didam. Gezien de stand op de ranglijst viel er weinig krachtsverschil te verwachten. De thuisclub toonde zich echter de beste en won met 5-1 waardoor de de bezoekers op de ranglijst zijn gepasseerd.

Teisterbanders nam het initiatief in handen en de dames uit Didam werden vastgezet op eigen helft. Na ruim tien minuten werd de eerste kans afgedwongen na een goed opgezette aanval. Marijke van der Weerd schoot echter naast. Tien minuten later werd Van der Weerd ingespeeld. Ze gaf een steekpass op Melanie Pesch die de beheerst binnen schoot, 1-0.

Melanie Pesch schuift de bal langs de keepster, 1-0.

De rest viert het feestje mee.

Jonne Vermeulen kreeg een goede kans op de 2-0, maar werd net op tijd afgestopt.

Vermeulen weet de bal nog in te schieten, maar de keepster zal redden..

De laatste tien minuten voor rust kwam D.V.C.'26 beter in de wedstrijd en moest Teisterbanders wat achteruit. De bezoekers kregen ook enkele kansen, maar Teisterbanders haalde met 1-0 de rust.

Na rust kreeg Teisterbanders binnen vijf minuten twee enorme kansen. Roos van Gent en Pesch hadden het vizier echter niet goed afgesteld. Toch viel de 2-0. Van der Weerd draaide de bal uit een hoekschop goed in. De meegeslopen Tessa Jansen zorgde voor de nodige verwarring in de D.V.C. defenstie en de bal lag in het doel, 2-0.

Tessa Jansen zorgt voor verwarring en de 2-0.

Als je er niet iedere week inschiet en je scoort een keer, doe je eens gek.

Na een uur wierp Sharona Schimmel in op Pesch. Zij haalde de achterlijn en behield het overzicht. Ze legde de bal terug en Vermeulen rondde af, 3-0.

Vermeulen schiet de 3-0 binnen.

Ook die mag gevierd worden.

Halverwege de tweede helft was het weer raak. Pesch zette druk en Van der Weerd pikte de bal op. Pesch werd meteen ingespeeld en schoot de bal in de korte hoek, 4-0.

Pesch schiet de 4-0 binnen.

Deed D.V.C.'26 dan helemaal niets terug? Dat wel. De bezoekers gingen wel degelijk op zoek naar een treffer. Wat enkele malen net niet lukte, lukte een kwartier voor tijd wel toen de bal van dichtbij werd ingeschoten, 4-1.

Vijf minuten voor tijd had Teisterbanders het laatste woord. Van Gent gaf de bal mee aan Vermeulen die de bal in de loop van Pesch schoof. De spits treuzelde niet en haalde meteen uit, 5-1.

Pesch schiet de 5-1 binnen.

De laatste treffer wordt gevierd.

Beide ploegen kregen in de slotfase nog enkele kansen, maar in de score kwam geen verandering meer.