DA1 wint op vreemde bodem
Zondag 4 maart 2012 speelden de Teisterbanders DA1 dames de derde wedstrijd in dit jaar in Delden tegen topper Rood Zwart. De eerste wedstrijd tegen deze ploeg kwam uit op 3-3 waar Teisterbanders toen heel blij mocht zijn. Men was dus gewaarschuwd voor deze ploeg. Deze keer won Teisterbanders met 2-3.

Rood Zwart DA1 – Teisterbanders DA1 2-3 (1-2)
De eerste minuten was het aftasten van beide zijden. Teisterbanders was de ploeg die het snelste de wedstrijd onder controle had. In de tiende minuut was het Melanie Pesch die na een assist van Jonne Vermeulen de bal d.m.v. een lob op de paal zag belanden. Binnen twee minuten kreeg Pesch de bal op dertig meter van het doel aangespeeld door Vermeulen en Pesch schoot de bal over de keeper heen in het doel, 0-1. De voorsprong was echter van korte duur, na een corner van Teisterbanders schakelde Rood Zwart snel om. Teisterbanders had een fout gemaakt door een op een te spelen en dit werd resoluut afgestraft, 1-1. Teisterbanders was even de weg kwijt waarbij men bij een hoekschop van Rood Zwart geluk had dat de bal in eerste instantie op de lat kwam en de rebound van de lijn werd gehaald. Langzaam werd Teisterbanders weer wakker en de heel actieve spitsen waren een plaag voor de verdediging van Rood Zwart. In de 24e minuut was het Vermeulen die na een assist van Pesch net eerder bij de bal was dan de keepster van Rood Zwart en zo de 1-2 tegen de touwen tikte. Pesch kreeg hierna nog enkele kansen waarbij de mooiste, alleen op de keeper af, jammerlijk in de armen van de keepster terecht kwam zodoende bleef het maar 1-2 bij de rust waar het wel 1-4 had kunnen of moeten zijn.

De tweede helft moest Teisterbanders snel scoren om de angel er bij de tegenstander uit te halen. Echter door te laat meelopen van het middenveld kon de aanvoerdster van Rood Zwart in de 50e minuut de 2-2 aan laten tekenen uit een mooie aanval. Teisterbanders ging echter gewoon door met waar men bezig was, een geweldige wedstrijd spelen en in de 65e minuut was het Sharona Schimmel die een vrije trap op de paal liet belanden. Dit was uitstel van executie. De uittrap van de keeper kwam bij Pesch die Vermeulen vrij zette voor de keeper en simpel de 2-3 kon aan laten tekenen. Gelijk hierna kwamen Aniek Arisse en Sanne Rekveld in het veld voor Robin Zuidema en Sharona Schimmel en moesten we nog een 25 minuten spelen. Ook deze twee meiden deden het goed al was het voor Arisse even wennen dat de bal bleef rollen op het kunstgras. Wanneer ze de bal had deed ze er goede dingen mee. Echter twee smetjes waren de gele kaarten die Vermeulen en Roos van Gent nog van de  scheidsrechter, die duidelijk zijn dag niet had, kregen. Teisterbanders had alles onder controle en tot ieders verbazing vond de scheidsrechter het lang genoeg na 35 minuten in de tweede helft. Waarschijnlijk zijn klokje door laten lopen in de rust.

De trainer van Rood Zwart was teleurgesteld maar gaf wel aan dat de overwinning terecht was. Dat was die ook in een leuke wedstrijd van twee voetballende ploegen en was dit zeker een wedstrijd op hoog niveau van de tweede klasse. Toppie meiden.