Dames krijgen te weinig
Zondag 18 maart 2012 speelden de Teisterbanders DA1 dames tegen koploper Glanerbrug DA1 uit Enschede. Waar Teisterbanders in de eerste ontmoeting met 6-1 van de mat was gespeeld, waren de ploegen nu gelijkwaardig en waren de meeste en beste kansen voor Teisterbanders. De bezoekers wisten echter wel raad met een van de weinige kansen en wonnen met 0-1.

Teisterbanders trof in de bezoekers de ploeg met de minst gepasseerde defensie van deze klasse. Tocht wist de thuisclub voor rust diverse kansen af te dwingen. Marijke van der Weerd passte al na twee minuten op Jonne Vermeulen die de voet werd dwars gezet. Ze kreeg de bal toch bij Robin Zuidema die uithaalde. Een verdedigster keerde de bal met de armen, maar een fluitsignaal voor een strafschop bleef achterwege. Op dergelijke afstand is van gezichtbescherming geen sprake.

Jonne Vermeulen wordt de voet dwarsgezet.

Robin Zuidema heeft uitgehaald en een verdedigster keert de bal met de armen.

Vijf minuten later waren de gasten voor het eerst gevaarlijk, maar keepster Astrid Hooykaas was tijdig uit haar doel vertrokken en ruimde op. Aan de andere kant stuurde Van der Weerd Pesch weg, maar zij stuitte op de keepster.

Melanie Pesch stuit op de keepster.

Na een kwartier zocht Zuidema Pesch, maar de laatste kwam net te kort om de bal in te kunnen schieten.

Pesch komt net te kort om in te kunnen schieten.

Geen van beide ploegen kon de ander hierna de wil opleggen. Na een half uur joeg Van der Weerd goed door en onderschepte de bal. Ze probeerde de bal over de keepster heen te mikken, maar de uitstekende keepster pakte de bal klemvast. Op slag van rust brak Glanerbrug nog een keer uit, maar de bal ging voorlangs.

Na rust
sloegen de bezoekers al snel toe. Na een aanval bleef de bal in de doelmond bij Teisterbanders liggen en hierna weggeschoten door het centrum. De bal werd opgepikt en hoog ingeschoten, 0-1. Beide ploegen hadden even een wat mindere fase en kansen vielen er niet te noteren. Na een uur viel de bal voor de voeten van Roos van Gent die meteen hard uithaalde. Helaas voor Teisterbanders stond de keepster op de goede plek en zij kon de bal simpel pakken. De ploeg van trainer Hans van Eck stroopte de mouwen nog een keer op en ging risico's nemen. In blessuretijd leek toch de verdiende gelijkmaker te vallen. Pesch legde terug op Vermeulen, maar zij schoot over.

Vermeulen schiet over.

Niet lang daarna kreeg Pesch eindelijk de kans om uit te halen. De keepster was kansloos, maar kreeg deze keer hulp van de lat.

Pesch beseft dat ze dichtbij de gelijkmaker was.

De koploper kwam vandaag gelukkig weg uit Kerk-Avezaath, want Teisterbanders had meer verdiend. De beste kansen werden echter in de eerste helft niet benut. De inzet van de dames is een compliment waard, want daar ontbrak het wel eens aan. Er werd voor iedere meter gestreden, maar de beloning bleef achterwege.