DA1 stelt klassebehoud veilig
Zondag 1 april 2012 maakten de Teisterbanders DA1 dames het kortste ritje naar een uitwedstrijd dit seizoen. In Wamel was Unitas'28 DA1 de tegenstander. Na een moeizame puntendeling in de eerste ontmoeting dit seizoen en na een hele zwakke wedstrijd vorige week tegen De Zweef had Teisterbanders iets goed te maken. Na rust stelde Teisterbanders orde op zaken en won met 0-2.

Unitas'28 DA1 – Teisterbanders DA1 0-2 (0-0)
Teisterbanders was gezien het punten aantal nog steeds niet zeker van rechtstreeks klassebehoud en zolang dat speelt weet je nooit hoe het gaat lopen. Unitas '28 speelt meestal fysiek echter door hun nieuwe trainer is men meer gaan voetballen. Dit is ook beter voor de ploeg echter hun centrale speelster, Nijenhuis, was geblesseerd dus men miste wel enig voetbal intelligentie op het middenveld. Teisterbanders was redelijk compleet. Het begin was onrustig van beide kanten maar langzaam aan kreeg Teisterbanders de overhand. De gevaarlijke linkerspits van Unitas werd door Tessa  Jansen compleet uit de wedstrijd gespeeld. De andere voorhoede speelsters kwamen er ook niet aan. Ingrid Helmink links kwam heel vaak mee naar voren en Monique van Rooijen kwam afwisselend met Roos van Gent en Susanne Monhemius door het midden steeds op. De scherpte in de spits was niet optimaal vandaag, steeds op het laatste moment kwam men een stapje tekort of werden de kansen helaas niet goed afgemaakt. Vlak voor de rust had Unitas zomaar op voorsprong kunnen komen, echter Astrid Hooykaas deed wat ze moest doen en pakte de bal, is altijd moeilijk als je 42 minuten niks te doen krijg. De rust werd dus met 0-0 bereikt.

De tweede helft begon Teisterbanders beter te voetballen, dit kwam mede doordat er veel wind stond en men dus moest voetballen, echter de eerste tien minuten was de scherpte er nog niet maar Unitas kon Hooykaas helemaal niet bang maken. In de 60e minuut werd de ban gebroken. Melanie Pesch schoot via de keeper tegen de lat en de bal kwam bij Jonne Vermeulen die verwoestend uithaalde maar wederom was de keeper de baas, echter de afvallende bal was een prooi voor Sharona Schimmel die de bal kiezel hard in de kruising schoot, 0-1. Binnen tien minuten werd de wedstrijd beslist, Vermeulen stuurde Schimmel diep, die zag op haar beurt Pesch vrij staan en die scoorde de 0-2. De wedstrijd was gespeeld wanneer Teisterbanders secuurder was geweest had het nog wel meer kunnen worden maar het goede combinatievoetbal in de tweede helft leverde een terechte 0-2 overwinning op.

Door deze overwinning en de andere uitslagen van deze speelronde, hoeft Teisterbanders niet meer naar beneden te kijken op de ranglijst. De nummers negen en tien moeten nacompetitie spelen voor klassbehoud, maar daar hoeven de dames zich niet meer druk om te maken. Na de promotie van afgelopen seizoen hebben trainer Hans van Eck en zijn selectie een prima prestatie geleverd. Wie weet kan de ploeg nog stijgen op de ranglijst al zal dat niet meevallen. In de resterende wedstrijden wachten o.a. nog de nummers twee en drie van de ranglijst.