Dames eindigen in linker rijtje
Zondag 6 mei 2012 traden de Teisterbanders DA1 dames aan voor hun laatste thuiswedstrijd. Tegenstander waren de dames van Roda'46 uit Leusden, de nummer een-na-laatst op de ranglijst. De bezoekers knokten voor hun laatste kans op lijfsbehoud. Teisterbanders kon niet overtuigen, maar won wel met 2-1 en bezegelde het lot van de bezoekers.

Voor Teisterbanders zat er via een hogere wiskundige berekening nog een plaats in de necompetitie in, maar die kans was wel erg klein. De bezoekers waren meteen bij de les en openden al snel de score. In de tweede minuut werd een voorzet gemist in de Teisterbanders verdediging en bij de tweede paal onberispelijk ingeschoten, 0-1. De thuisclub speelde te onrustig en kwam daardoor zelden tot een goede combinatie. Na ruim tien minuten passte Melaniet Pesch op Jonne Vermeulen, maar zij raakte de bal niet goed. De goed meegelopen Robin Zuidema bedacht zich niet en haalde vol uit. De bal werd op de doellijn voor een verdedigster gekeerd.

Robin Zuidema haalt vol uit, maar zal een verdedigster de bal zien stoppen.

Jonne Vermeulen krijg nog een kans, maar de verdedigster ruimt op.

Na twintig minuten viel toch de gelijkmaker. Daar waar de scheidsrechter enkele malen eerder onterecht een vlagsignaal liet volgen door een fluitsignaal, liet hij nu onterecht doorgaan. Vermeulen kreeg de bal en zette Melanie Pesch aan het werk. De spits mikte de bal bekeken langs de uitstekende keepster en de bal rolde net naast de paal tegen het net, 1-1.

Melanie Pesch laat een bekeken rollertje van de schoen vertrekken.

De doelpuntenmaakster viert haar treffer met Vermeulen en Monique van Rooijen. .

De bezoekers kregen hierna een enorme kans. Door een misverstand in de Teisterbanders verdediging hadden twee Roda speelsters de bal in het lege doel kunnen schuiven, maar de bal ging naast. Vlak voor rust liet Teisterbanders de kans op een voorsprong bij rust onbenut. Van Rooijen vond Pesch, maar zij stuitte op de keepster.

Pesch zal keepster op haar weg vinden.

Met Manel Chemlal en Ingeborg Sanderse voor Tessa Jansen van Van Rooijen, leek bij Teisterbanders de organisatie even weg. De eerste kans was nog wel voor de thuisclub. Pesch stuitte op de keepster en Chemlal zag haat schot gestopt door de keepster.

Pesch stuit op de keepster.

In de directe tegenaanval troffen de bezoekers de paal. Vijf minuten later deden de bezoekers dat nogmaals. Net voordat er een uur was gespeeld, was Marijke van der Weerd attent bij een vrije trap. Ze zocht Pesch die met een lob de keepster ditmaal kansloos liet, 2-1.

Pesch  ziet de bal in het doel verdwijnen.

De dames vieren de voorsprong.

Teisterbanders kwam wat beter in de wedstijd, maar kon geen afstand nemen. Na een pass van Pesch schoof Vermeulen de bal voorlangs. Even later trof Vermeulen de keepster. Sharona Schimmel kwam in de ploeg voor Zuidema. Tien minuten voor tijd haalde Sanderse snoeihard uit, maar de keepster redde uitstekend.

Door de overwinning eindigden de in de tweede klasse debuterende Teisterbanders   dames  op de zesde plaats. Een uitstekende prestatie.