Historische plaatsing nacompetitie Teisterbanders
Zondag 6 mei 2012 schreef Teisterbanders historie. Door een 2-0 overwinning op FC Engelen dwong de ploeg van trainer Jan van Setten zich voor het eerst in het bestaan van de club deelname aan de nacompetitie om promotie naar de derde klasse af. Een uitstekende prestatie gezien het verloop van de competitie. TSV Gudok uit Tilburg is in de eerste ronde de tegenstander. De nummer drie uit de vierde klasse E en meest scorende ploeg, komt zondag 13 mei 2012 eerst naar Kerk-Avezaath. Een week later ontmoeten de ploegen elkaar in Tilburg.

Voor Teisterbanders was de opdracht duidelijk; winst zou de derde periodetitel opleveren. Voor FC Engelen stond er behalve de sportieve eer niets meer op het spel. Dat de gasten niets cadeau zouden doen, bleek al snel. Binnen tien minuten kregen de bezoekers een 100% kans. Uit een vrije trap kon de spits geheel vrijstaand inkoppen, maar hij mikte te hoog. Teisterbanders zocht te vaak de oplossing in dieptepasses op de spitsen die te vaak niet aankwamen. De bezoekers waren vooral razend snel in de omschakeling en vonden elkaar wat beter. Na ruim een kwartier onderschepte Joost Blok de bal en vond Levi Molle. De aanvaller bedacht zich niet en haalde uit. Via de lat verdween de bal over het doel,

Levi Molle (rechts) heeft uitgehaald, maar de bal zal via de lat over gaan

Vijf minuten voor rust schakende FC Engelen snel om, maar was Luuk van Aanholt attent en greep op tijd in. Aan de andere kant zette Blok voor, maar kon Jan van Mourik net niet goed mikken en verdween zijn kopbal voorlangs. De gasten hadden het antwoord snel klaar, maar de spits verprutste een kans toen hij moederziel alleen bij de tweede paal de hoek voor het uitzoeken had. Van dichtbij schoten de gasten even later over. Teisterbanders kreeg voor rust nog een goede kans. Robert Scheurwater schoot voorlangs en Van Mourik kwam bij de tweede paal net te kort om de bal binnen te tikken.

Van Mourik (op de grond liggend) komt net te kort om de bal in te tikken.

Vijf minuten na rust opende Teisterbanders de score. Een FC Engelen verdediger schoof de bal breed, maar Molle was attent. Hij controleerde de bal en lobde deze over de lange doelman, 1-0.

Molle scoort met een fraaie lob, 1-0.

En daar mag je blij mee zijn.

FC Engelen bleef de aanval zoeken, maar leek dat met steeds minder overleg te doen. Teisterbanders profiteerde echter nog niet van de geboden ruimte. Na een voorzet van Blok, kopte Van Mourik voorlangs. Molle kon hierna alleen op de doelman afgaan, maar deze redde. Michel Hendricx kwam in de ploeg voor Blok. Een kwartier voor tijd vond Martijn van Duren Molle, maar die stuitte wederom op de doelman. Even later was het wel raak. Teisterbanders onderschepte de bal en Hendrickx vond de mee opgekomen Van Aanholt. De verdediger gaf een crosspass op Hendrickx die de bal terugkopte en Van Mourik schoot bij de tweede paal raak, 2-0.

Van Mourik (niet zichtbaar rechts) viert de 2-0 met zijn medespelers.

Robert Scheurwater verliet het veld en werd vervangen door Dennis Jansen. De bezoekers bleven op zoek naar een beter resultaat, maar verder dan een van dichtbij overgeschoten bal kwamen ze niet.
Joey van Essen kwam nog in de ploeg voor Molle.