Teisterbanders voor moeilijke opgave
Zondag 13 mei 2012 speelde Teisterbanders de eerste wedstrijd in de nacompetitie om promotie naar de derde klasse. In Kerk-Avezaath kwam TSV Gudok uit Tilburg op bezoek. De thuisclub speelde een goede wedstrijd, miste een strafschop en de bezoekers pakten kort voor tijd de winst, 1-2.

De spelers en het arbitrale trio betreden het speelveld.

TSV Gudok begon als favoriet aan de tweestrijd. De ploeg was in de competitie als derde geëindigd en was met 70 treffers zeer productief. De Tilburgers waren vorig seizoen in de halve finale van de competitie na strafschoppen uitgeschakeld.

De ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd en bij de eerste de beste kans voor de gasten na vijf minuten was het meteen raak. De kleine maar behendige spits van de bezoekers kwam vrij op het middenveld. Harmen van Rinsum moest inschuiven, maar kwam net te laat. Vervolgens werd Luuk van Aanholt gepasseerd en schoot de spits de bal hard in de korte hoek, 0-1. Het spel ging vervolgens gelijk op en Teisterbanders kwam niet verder dan enkele verdwaalde voorzetten.

Doelman Erik van der Weerd grijpt tijdig in.

Na een half uur kwam Gudok er snel uit en kreeg het een goede kans. Erik van der Weerd was op zijn post en redde goed. Zeven minuten voor rust dwong Teisterbanders een hoekschop af. Joost Blok trapte de bal richting de tweede paal waar Jan van Mourik de bal terugkopte naar de eerste paal. Hier zette Van Aanholt zijn voet tegen de bal en deze verdween over twee verdedigers heen in het doel, 1-1.

Jan van Mourik kopt de bal naar de eerste paal...

... en Luuk van Aanholt zet zijn voet tegen de bal...

... en die verdwint in tegen de netten, 1-1.

Van Aanholt en zijn medespelers zijn blij met de treffer.

Op slag van rust kreeg Gudok een vrije trap. De bal werd prima over de muur gemikt en verdween via de binnenkant van de paal voorlangs het doel.

Na rust hadden de bezoekers even het initiatief met veel balbzit. Bij Teisterbanders was Dennis Jansen in de ploeg gekomen voor Floor van Gent. Jansen probeerde het van afstand, maar de bal ging net over. Na een uur pikte Van Mourik op de rechter flank de bal goed op en ging goed door. Hij had oog voor de ingeschoven Van Rinsum die goed uithaalde. De doelman wist de bal met moeite te stoppen. De gasten kwamen er na een uur snel uit en Van der Weerd redde met zijn voet. Blok werd vervangen door Michel Hendrickx. Met nog twintig minuten op de klok koos Cees Arisse het goede moment om diep te gaan. Hij zette de bal voor en deze beroerde een arm: strafschop volgens de scheidsrechter. Van Mourik nam plaats achter de bal, maar de doelman koos de goede hoek en stopte de bal.

Nog voordat Van Mouik de bal trapt, kiest de doelman al een hoek.

Een goede keuze, want van Mourik schiet de bal ook in die hoek en de doelman stopt de bal.

Vier minuten voor tijd werd de invaller spits van de
bezoekers aangespeeld in het strafschopgebied met de rug naar het doel. Hij maakte de bal vrije, draaide en schoot de bal hard in, 1-2. Joey van Essen kwam in de ploeg voor Martijn van Duren. Arisse dook in de blessuretijd nog op in het strafschopgebied van de Tilburgers, maar miste de rust en schoot naast.

Al met al een goede wedstrijd van Teisterbanders dat geen loon naar werken kreeg. De ploeg van trainer Jan van Setten is echter nog niet uitgeschakeld, al zal het volgende week nog een hele opgave worden om de volgende ronde van de nacompetitie te bereiken. Alleen winst met twee doelpunten verschil zal Teisterbanders een ronde verder brengen.

Opstelling: Erik van der Weerd, Harmen van Rinsum, Luuk van Aanholt, Martijn van Duren (87. Joey van Essen), Vincent Steur, Cees Arisse, Floor van Gent (46. Dennis Jansen), Robert Scheurwater, Joost Blok (62. Michel Hendrickx), Levi Molle en Jan van Mourik.