Geflatteerde nederlaag vrouwen
Zondag 17 februari 2013 kwamen de Teisterbanders vrouwen sinds half november vorig jaar weer in actie voor een competitiewedstrijd. In Kerk-Avezaath kwam koploper Schijf op bezoek. De gasten toonden aan dat balbezit niet bepalend hoeft te zijn voor de wedstrijd, maar efficiënt met de kansen om gaan wel en wonnen met 1-4.

Voordat dat de wedstrijd begon, werd een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van jeugdcoördinator Piet van den Ham. Na de aftrap domineerde de thuisclub het eerste kwartier. De bal werd goed rond gespeeld en na acht minuten leverde dit een grote kans op. Thamar de Groot speelde Marjan Heinen in. Ze speelde zicht goed vrij, haalde hard uit, maar de bal kwam recht in de handen van de keeper.
Na ruim een kwartier viel de bal achter de Teisterbanders verdediging en pikte de aanvoerder van de gasten de bal op. Ze kapte nog een verdediger uit en schoot de bal in de hoek, 0-1. Teisterbanders was het initiatief even kwijt en de ploegen hielden elkaar in evenwicht. Na een klein half uur kwam Schijf er over de rechter flank snel uit en de bal werd voorgezet. De Groot wilde de bal wegwerken, maar schoot deze hard onder de kruising in eigen doel, 0-2. De laatste vijf minuten voor rust drong de thuisclub nog een keer aan. Manel Chemlal speelde in op Jonna Vermeulen die goed terug lag op Roos van Gent. Zijj schoot echter over. Op slag van rust leek de 1-2 toch op het bord te komen. Vermeulen legde nu goed terug op Heinen, maar zij schoot naast.

Marjan Heinen heeft uitgehaald...

Na rust nam Teisterbanders meteen het initiatief. Na bijna een uur kwam Monique van Rooijen in het veld voor Lisa van Helden. De gasten kregen hierna door verkeerd uitverdedigen een kans, maar keeper Astrid Hooykaas was op haar post. Met nog twintig minuten op de klok ontsnapte de aanvoerder van Schijf aan de aandacht van de Teisterbanders verdediging en haalde achterlijn. Ze legde de bal goed terug en een andere speelster schoot de bal goed in, 0-3.

Een kwartier voor tijd werd Heinen in het strafschopgebied aangetikt, maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in. Sharona Schimmel probeerde het van afstand en de keeper redde met moeite. De Groot verliet het veld en Tamara van den Hurk kwam in de ploeg. De ploeg van trainer Herman Hofman was daarna dichtbij een treffer. Vermeulen haalde uit, maar de bal eindigde tegen de lat. Heinen in in de rebound niet geoed inkoppen.

Heinen probeerde het daarna twee keer van afstand. De eerste keer ging de bal naast en bij de tweede poging rolde de bal voorlangs. Vier mnuten voor tijd sloeg de aanvoerder van de bezoekers weer toe. Op iedentieke wijze als in de eerste helft brak ze op links uit, kapte naar haar rechter been en schoot diagonaal in, 0-4.
Vlak voor tijd kreeg Teisterbanders eindelijk loon naar werken. Van Rooijen brak op links door, stuurde een verdediger met een sleepbeweging het bos in en mikte de bal de korte hoek, 1-4.

De treffer werd toch gevierd.

In de laatste minuut zette Heinen Vermeulen alleen voor de keeper, maar de bal ging hoog over.  Al met al geen slechte wedstrijd van de Teisterbanders dames, maar een tegenstander die weinig kansen nodig had om het verschil te maken.