Inzet alleen niet voldoende voor vrouwen
Zondag 3 maart 2013 traden de Teisterbanders vrouwen in Kerk-Avezaath aan tegen Sparta'25 uit Beek en Donk. Het verschil op de ranglijst bedroeg vooraf twee punten op de ranglijst. Teisterbanders miste deze wedstrijd echter te veel kwaliteit om negentig minuten lang goed mee te kunnen doen. Ondanks dat het twee keer op voorsprong kwam, verloor Teisterbanders met 2-5.

Trainer Herman Hofman viel niet te benijden. Door diverse oorzaken kon hij geen beroep doen op vijf vaste krachten. De invallers viel niets kwalijk te nemen. Ze gingen tot het uiterste, maar inzet alleen is op dit niveau niet voldoende. Het begin was echter goed. Na vijf minuten werd Jonne Vermeulen ingespeeld. De bal rolde uit de kluts voor de voeten van Robin Zuidema die zich niet beacht en meteen uithaalde. Via de onderkant van de lat verdween de bal in het doel, 1-0.

Robin Zuidema heft de armen ten hemel, want ze heeft gescoord.

Vijf minuten later was het weer gelijk. Na een vrije trap werd de bal niet opgeruimd in het strafschopgebied en ingeschoten. Een op de doellijn staande Sparta'25 speelster tilde haar been op om de bal door te laten, maar dit was voor de scheidsrechter geen reden de treffer af te keuren, 1-1. Twee minuten daarna kon Teisterbanders weer juichen. Schoten van Zuidema en Thamar de Groot werden geblokt, maar dit keer was het Vermeulen die zich niet bedacht en uithaald, 2-1.

Ook nu bleef deze stand niet lang op het bord staan. De Teisterbanders verdediging jaagde niet genoeg door op de speelster met de bal en deze kon een steekpassje geven. Geheel vrijstaand schoof ze de bal in het doel, 2-2. Aan de andere kant pakte de keeper de bal na een schot van De Groot. Keeper Sharona Schimmel redde hierna goed bij een kans voor de bezoekers en redde prima na een kopbal na een hoekschop. De gelijke stand leek de rust te halen, maar niets was minder waar. Susanne Monhemius maakte een fout die ze normaal gesproken nooit maakt. Ze speelde de bal terug en zag een aanvaller over het hoofd. Deze nam het geschenk dankbaar in ontvangst en scoorde, 2-3.

Na rust viel binnen drie minuten de 2-4 en was de wedstrijd beslist. De bal viel buiten het strafschopgebied en werd hard ingeschoten. Lotte de Haas kwam in de ploeg voor Laura Schimmel. De gasten hadden wat meer balbezit en daar ging ook wat meer dreiging van uit. De thuisclub kwam niet verder dan twee geblokte schoten van Vermeulen en een overgeschoten vrije trap van Monhemius. Saskia Helderton kwam in de ploeg voor Tamara van den Hurk.

Schimmel redde nog een keer uitstekend na een van dichtbij ingetikte bal.  Ongeveer tien minuten voor het einde brak de aanvoerder van de gasten uit en legde op tijd terug, 2-5.