Blij met stap omhoog

Foto: Promotie Teisterbanders VR1
Banu Gürcüoglu (met blauwe schoenen op voorate rij) en haar ploeggenoten van Teisterbanders vieren de promotie.

De voetbalsters van Teisterbanders spelen vanaf komend seizoen in de eerste klasse. Gürcüoglu is trots op haar ploeg.

Door Mark van Steenbergen

KERK-AVEZAATH – De voetbalsters van Teisterbanders waren zondag het dolle heen. Niet zo verwonderlijk, want de ploeg uit Kerk-Avezaath leverde een historische ­prestatie. De vrouwen van coach Bernard Scully waren in de finaleronde van de nacompetitie oppermachtig tegen Zaandijk (na 3-0 thuiszege werd het 0-6 in Zaandam) en promoveerden daar­voor het eerst in de clubge­schiedenis naar de eerste klasse van het vrouwenvoetbal.

“Direct na afloop rende alles en eidereen van Teisterbanders het veld op om elkaar te feliciteren”, geniet speelster Banu Gücüoglu na. „Even later zaten we met z’n allen achter elkaar op de grond te zingen. Leuke taferelen. Onder­weg naar Kerk-Avezaath ging het feest vrolijk verder.”

Eenmaal aangekomen op sportpark De Woerd kregen de voetbal­sters van Teisterbanders een warm onthaal. „Daar zijn we de club en vrijwilligers erg dankbaar voor. Er werd eten voor ons ge­maakt en onze trainer zette een aantal dames in het zonnetje”, kijkt de 24-jarige inwoonster van Tiel terug.

Tegen acht uur zijn ze met z’n allen naar een kroeg in het dorp gegaan. „Daar hebben de meeste meiden het tot twaalf uur volge­houden. Ikzelf ben om tien uur naar huis gegaan, aangezien ik maandagochtend al vroeg mijn scriptie (van de masteropleiding international management in Til­burg, red.) moest inleveren.” Gürcüoglu zorgde in Zaandam op subtiele wijze hoogstpersoonlijk voor de openingstreffer. Via doel­punten van Melanie Pesch, Jonne Vermeulen, opnieuw Gürcüoglu en Sanne Rekveld (2) strandde de score op o-6.

Gürcüoglu is blij met de stap om­hoog. Het voetballen in de eerste klasse vergroot haar kansen op een terugkeer in het nationale vrouwenelftal van Turkije.

 Ik hoop me nu weer in de kijker te spelen van het Turkse vrouwenelftal

Banu Gürcüoglu

„Daar heb ik in het verleden twee jaar bijgezeten”, vertelt de talentvolle middenvelder. „Ik heb ook een jaar gestudeerd in Engeland, in combinatie met voetballen bij Leicester City. Daarna heb ik ook nog een jaar in Turkije doorge­bracht en op niveau gespeeld.” Terug in Nederland moest ze kie­zen tussen haar studie en voetbal. Gürcüoglu: „Aangezien er in het vrouwenvoetbal helaas nog niet zoveel geld te verdienen is, moest ik wel voor mijn opleiding kie­zen. Vandaar dat ik nu dicht bij mijn woonplaats Tiel voetbal. Met de meeste meiden bij Teisterban­ders speelde ik voorheen al sa­men bij Theole. Ik denk dat we prima mee kunnen in de eerste klasse. En persoonlijk hoop ik me weer in de kijker te spelen van het Turkse vrouwenelftal.”

 

Bron: De Gelderlander