Degradatie een feit

Plaatje: Degradatie TeisterbandersTeisterbanders is zondag 11 juni 2023 door de nederlaag in de nacompetitie tegen Right-Oh uit Geertruidendenberg gedegradeeerd naar de vijfde klasse. Door versterkte degradatie ivm het aanpassen van de voetbalperamide door de KNVB, was Teisterbanders veroordeeld tot nacompetitie om klassebehoud af te dwingen. Dat leek ook te gaan gebeuren, want bij rust stond Teisterbanders onder tropische omstandigheden, met 2-0 voor en had zelfs kansen de score op te voeren. Na rust hadden de gasten wat meer initiatief en repareerden snel de schade, 2-2. Die stand stond na negentig minunten nog steeds op het bord. De verlenging was een feit. Daarin scoorden de gasten in de tweede helft, 2-3. Teisterbanders slaagde er niet meer in om wat terug te doen en speelt volgend seizoen na negen seizoenen in de vierde klasse, in de vijfde klasse.